Update: Kamperen/logeren en het Coronavirus

Meerkerk 1 april 2020

In de persconferentie van het kabinet op 31 maart heeft minister-president Rutte aangegeven dat landelijk alle sanitaire gebouwen op campings gesloten dienen te worden. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 28 april 2020. Op 21 april zal worden aangegeven of de maatregelen die nu gelden zullen worden aangepast.

Landelijk moeten dus nu alle campings hun gemeenschappelijke sanitaire gebouwen afsluiten en zijn die niet meer toegankelijk voor publiek.

Feitelijk houdt dit in dat de kleinschalige campings niet meer geopend kunnen zijn, dit geldt voor alle provincies, echter geheel zelfvoorzienende caravans en campers kunnen nog altijd op een camping verblijven. Mits alle regels worden opgevolgd.

In de hieronder opgesomde gebieden heeft de veiligheidsregio verdergaande maatregelen ingesteld en zijn alle campings volledig gesloten:

- Twente

- Noord-Holland-Noord

- Zeeland

- Zuid-Holland-Zuid

- Rijnmond

Van bovengenoemde regio’s is ons op dit moment bekend dat er extra maatregelen genomen zijn. Dit kan per dag veranderen. Zodra ons aanvullingen bekend worden zullen we dat zo snel mogelijk hier weer aanvullen.

Wij wensen u allen veel sterkte en een goede gezondheid toe. 

**********************************************************************************************

De volgende dwingende adviezen zijn van kracht:

Allereerst gebruik uw gezond verstand. Op het moment dat u klachten heeft als hoesten, niezen, kriebelende keel, verhoging, etc. blijf dan thuis, ook uw gezinsleden.

De algemeen geldende adviezen op dit moment zijn:

Meer informatie kunt u zelf ook terugvinden op de volgende sites:
- Informatie over het coronavirus en de actuele stand van zaken van het RIVM vind je hier.
- De meest gestelde vragen over het coronavirus beantwoord door de overheid vind je hier.
- Ook heeft de rijksoverheid een publieksinformatienummer 0800 - 1351 geopend waar mensen terecht kunnen met vragen over het coronavirus.
- Alle actuele reisadviezen per land van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je hier.

Het zijn op dit moment onzekere tijden. Morgen kunnen er weer andere maatregelen van kracht zijn. Wij raden u aan om met name de hier aangegeven bronnen te raadplegen als u vragen over het corona-virus heeft. Van deze informatie kunt u uitgaan dat het de waarheid is, er wordt helaas heel veel nepnieuws verspreid.

Wij wensen u veel wijsheid en een goede gezondheid toe. En houd elkaar in ere!

Stichting Vrije Recreatie